Havlystparken, kunstgalleri, vognremissen eller et gårds besøk

På Ramme tilbys det omvisninger til private, grupper og barn og unge. Dere kan velge mellom tre ulike vandringer i våre luftige omgivelser.
Ramme billedgalleri
Velkommen til en utstilling av kunst, inspirert av og skapt i Hvitsten. Nesten alle fra storhetstiden i norsk kunst var her, arbeidet her og levde et kunstnerliv her – Edvard Munch, Christian Krohg, Frits Thaulow, Oscar Wergeland, Hans Gude og Theodor Kittelsen, for å nevne noen.
Hver Lørdag og søndag kl. 12.00-16.00.
Havlystparken
Her finner du alt fra det norske til det eksotiske: Blomsterallé, urtehage, frukt- og rosenlunder, eng og arboret. Alt ivaretas av ansatte som arbeider hele året for å få frem det beste naturen har og by på til alle årstider. Parken inneholder også skulpturer som spenner fra oldtiden via mytologi og klassisk stil til vår egen tid. Her kan du oppleve verk fra kunstnere som Frans og Nico Widerberg, Peter Linde, Marian Heyerdahl og Per Ung. Haven har vært hjertet i Rammes kulturformidling, med konserter og teaterforestillinger.
Omvisning på forespørsel
Gårdsvandring med Rammebonden
Vi har drevet økologisk siden 1986. All vår matproduksjon foregår uten bruk av giftige sprøytemidler og kunstgjødsel. Vi tar også vare på sjeldne husdyrraser. Vi har et besøksområde med gårdsbutikk og kafé, restaurant og kro hvor du vil få balanserte retter til Debios økologiske gullstandard. Her kan du få kjøpt grønnsaker og kjøtt fra gården, i tillegg til forfriskninger og enkle lunsjretter.
Søndager kl 12:00
Vognremissen
n unik mulighet til å se et stort utvalg av hestekjøretøy, som Ramme har hatt muligheten til å kjøpe gjennom mange år. En reise tilbake i tid, til 1700-tallet og 1800-tallet, både i Skandinavia, men også til England, Frankrike, Spania og Italia. Vi stiller ut klenodier og skatter, som ikke har vært vist frem i Norge tidligere. Dette er nok den største og mest innholdsrike vognsamlingen vi har i Norge, som er tilgjengelig for publikum.
Bestill omvisning for din gruppe
Se mer
Se mindre
Kontakt oss

Kontakt oss

First
Last

Ta kontakt med oss og vi skreddersyr et program som passer din gruppe!